Люди, підкажіть! Донька здала на права, хоче свою машинку, і ми з чоловіком вирішили купити щось недороге, невеличке, типу Peugeot 208 або Kia Picanto. Дивимось тільки б/у, бо нові — нереально. Але я така нервова, бо не розуміюся на тих всіх нюансах. Як обрати таку, щоб не підсунули хлам? Хтось мав досвід покупки недорогого авто? Що варто перевірити, перш ніж віддавати гроші? Я просто боюсь, щоб воно не було після ДТП чи не в кредиті.
О, знайома історія. Ми коли з братом шукали йому авто, то влізли в таку халепу! Вибрали “класну” Mazda з салону, навіть не подумали перевірити. А потім з’ясувалось, що вона з Литви, була топлена, і її просто "підшаманили". То така паніка була, добре хоч юрист знайомий допоміг повернути частину грошей. Тепер я навіть не дивлюсь на машину, поки не перевірю її минуле. Бо то як з людьми: зовні усміхається, а всередині все гниле.
Ми теж колись мало не купили "ласий шматочок" — Toyota Yaris, ціна супер, вигляд бомба. Але щось мене насторожило, коли продавець почав дуже активно переконувати, що авто в ідеалі, і не давав її нормально подивитись. Я як жінка, може, і не технар, але інтуїція спрацювала. Попросила чоловіка пробити її по базах, і виявилось, що вона була у трьох ДТП, одна з яких — досить серйозна. Коротше, слухайте себе і не ведіться на дешеву ціну. Це майже завжди не просто так.
Чесно кажучи, зараз така ситуація, що без перевірка авто по він коду взагалі не варто навіть наближатися до б/у ринку. Особливо коли купуєш авто для рідних. Я через VIN Сheck перевіряв уже три машини — і це реально рятувало. Один раз авто з ідеальною зовнішністю виявилось утопленим у Німеччині. Іншого разу — продавали машину, яка ще була в арешті. А знайома взяла авто, яке “нібито тільки з Європи”, а там по він-коду вийшло, що його знімали з обліку через серйозну аварію. Цей сервіс допомагає побачити пробіг, історію ДТП, чи не було авто в лізингу чи під кредитом. Реально, за 10 хвилин можна уникнути біди, яка потім коштуватиме тисячі. Тому я всім кажу: є VIN Сheck — користуйтесь, інакше потім не жалійтесь.
Коли ми з чоловіком обирали перше авто для доньки, було страшно зробити помилку — не хотілося потрапити на машину після ДТП чи з прихованими дефектами. Один з найпростіших, але дуже дієвих способів перевірки кузова — це товщиноміри фарби, і ми скористались пристроєм від VVV-Group https://rozetka.com.ua/ua/tolshchinomeri-kraski/c4658102/producer=vvv-group/ Завдяки йому змогли швидко дізнатися, де авто перефарбовували, чи були шпаклівка або серйозні ремонти. Виявилось, що одна з машин, яка виглядала як нова, насправді мала фарбовані всі боки. Цей маленький прилад зекономив нам чимало нервів і грошей. Рекомендую всім, хто шукає б/у авто — товщиномір фарби VVV-Group обов’язково має бути у вашому арсеналі.
Да, проверка машины обязательно должна быть, потому что в противном случае Вы еще и на ремонт попадете. Мой приятель так и попал - не проверил машину, а потом ему пришлось Ремонт АКПП в Киеве делать и попал он на не маленькую сумму. Так что проверяйте автомобили и это убережет Ваши денюжки.
Когда я выбирал б/у авто, одна из главных проблем понять реальное состояние турбины. Многие сервисы обещают диагностику, но на деле всё поверхностно. В итоге обратился в https://centr-turbin.com/remont-turbin-kiev ремонт и диагностика турбин Киев и был приятно удивлён. Там сделали полноценную проверку, показали результаты диагностики и сразу объяснили, какие риски могут быть. В моём случае нашли проблему на ранней стадии и сделали ремонт без лишних затрат. Машина поехала заметно лучше, пропал дым, да и расход топлива снизился. Я реально доволен результатом это тот случай, когда сервис честно делает свою работу. Поэтому если нужен ремонт или диагностика турбин в Киеве, смело советую обращаться именно туда.