/e107_plugins/gallery2/gallery2.php?g2_itemId=15819 Glory to Ukraine!

honda subaru toyota mazda nissan mitsubishi infiniti lexus acura scion isuzu suzuki chevrolet hyundai daewoo kia ssangyong chery vw bmw mersedes peugeot samsung renault volvo

Форуми

AUTODOCTOR.OD.UA :: Форуми :: Главный авто-форум :: Всякая всячина.

<< Попередня тема | Наступна тема >>
Як часто треба водити дитину до офтальмолога?
Почати нову тему
Модератори: Igor`, Doc.
Автор Додав
Амина
2025-07-21 13:15 Перегляд для друку Цитата

ID користувача #11626
Зареєстрований: 2024-04-27 23:20
Моя донечка пішла в перший клас, і я почала помічати, що вона часто мружиться, коли читає чи дивиться телевізор. Дуже переживаю, чи це зір, чи просто втома. Але от думаю — як часто взагалі потрібно показувати дитину офтальмологу? Чи є якісь чіткі рекомендації по віку чи обставинах? Бо щось мені підказує, що раз на рік — це може бути замало, особливо коли дитина починає вчитись. Дуже не хочу прогавити момент, якщо щось не так. Що скажете?

Нагору
Овод
2025-07-21 13:16 Цитата

ID користувача #11627
Зареєстрований: 2024-04-27 23:37
У мене така сама історія була! Син пішов у школу — і понеслося. Головні болі, швидко втомлювався, плакав, що очі болять. Я тоді взагалі не думав, що це через зір, думав — адаптація до школи. А виявилось, що в нього короткозорість почалась, і все це було через напруження. Лікар нам сказав, що треба перевіряти не рідше ніж раз на рік, а якщо вже є проблеми — то й частіше. І ще важливо, щоб перевіряв не просто "на око", а на сучасному обладнанні, бо тоді точніше.
Нагору
Юля13
2025-07-21 13:16 Цитата

ID користувача #11625
Зареєстрований: 2024-04-26 19:48
Дякую, що підняли цю тему! Я от чесно кажучи думала, що достатньо ходити до офтальмолога раз на кілька років, якщо нема скарг. А тепер задумалась. Моя мала сидить у телефоні постійно, хоч ми й обмежуємо, але вгадайте, хто мружиться під вечір? Ви не знаєте, чи обов'язково йти в державну поліклініку, чи краще в приватну клініку, де є сучасна апаратура? Бо чесно, не хочу втратити час на черги й "загальні фрази". Може, хтось уже десь обстежував — порадьте конкретне місце, де добре перевіряють дітям очі.
Нагору
Татарин
2025-07-21 13:19 Цитата

ID користувача #11624
Зареєстрований: 2024-04-26 19:28
Ми проходили обстеження у центрі дитячої офтальмології Візіум на Ахматової, 33 https://visium.com.ua/ua/kontakty/kiev-ulitsa-ahmatovoy-33/ — реально рекомендую. Там працюють із дітками дуже уважно, і перевіряють не просто "букви на таблиці", а комплексно: зір, внутрішній тиск, акомодацію, рефракцію, сітківку. Усе це роблять за допомогою нової техніки, і що мені сподобалося — не лякають, не перебільшують, але чітко пояснюють, що відбувається з очима. Лікар нам сказав, що дитину треба обстежувати обов'язково перед школою, потім щороку, а якщо є проблеми або сильне навантаження (гаджети, читання, навчання) — то й двічі на рік. Нам підібрали вправи, режим, каплі, і ще записали на апаратне лікування. Видно, що їм не все одно. Донька навіть не боялася — вийшла задоволена.

Нагору

Швидка відповідь:

Почати нову тему

Перейти:     Нагору

Транслювати повідомлення цієї теми: rss 0.92 Транслювати повідомлення цієї теми: rss 2.0 Транслювати повідомлення цієї теми: RDF