Люди, ну скажіть чесно — як ви вибираєте томатний соус? Я от що не куплю — то або занадто кислий, або солодкий як варення, або просто якась водичка з запахом помідора. Хочу щось нормальне, щоб і до макаронів підійшло, і в піцу, і в м’ясо. Не хочу вже втретє дарма витрачати гроші, бо вдома всі крутять носом, а я знову залишаюся з тим баняком сам. Хто що бере, порадьте щось перевірене, не з реклами, а реально смачне?
Ой, знайома проблема! Мене теж дістали ті соуси з магазину, ніби красиві баночки, а смак якесь ні про що. Я якось теж шукала, щоб був з помідорів, а не з томатної пасти розведеної. І щоб спеції в міру, а не палило рот. Тоді почала дивитись склад — якщо там вода на першому місці, то навіть не беру. Брала кілька разів італійські — так ті добрі, але дорогущі. А потім знайшла один український варіант — домашній такий, ніби з базарчику, продавали у скляній банці. Поки що це найкраще, що пробувала.
Так, у мене схоже було — купував усе підряд, що в очі впаде. А потім дивлюсь — одні добавки, ароматизатори і нуль смаку. Один раз попався з корицею — я думав, то жарт. От після того почав уважно читати, де зроблено, який склад і чи є там хоч щось натуральне. А ти, до речі, який формат шукаєш? Типу соус, який одразу на стіл ставити, чи більше для приготування страв? Бо то теж важливо — одні густіші, другі рідкіші. Якщо скажеш, що саме тобі треба, може легше буде порадити.
Я тебе прекрасно розумію! Бо ми якось так само шукали щось смачне, не хімічне і без цукру на першому місці. Дуже довго не могли знайти щось справді вдале. Але нещодавно натрапили на томатний соус в МЕТРО https://www.metro.ua/chomu-metro/products/bakaliya/sousi/Tomatnyj-sous — і я реально здивувалась. Там є окремий розділ, де багато варіантів, причому нормальних за складом. Я прям порівнювала — в деяких навіть є сушені трави, базилік, часник, але без оцього всього «Е» і консервантів. Густа консистенція, яскравий смак, добре йде і до пасти, і навіть у рагу кидала — класно вийшло. Перевага ще в тому, що об’єм нормальний, і ціна адекватна. Як будеш мати можливість — глянь на томатні соуси саме там, бо в звичайних супермаркетах або бідний вибір, або хімія.
У мене теж довго не виходило знайти нормальний соус — одні кислі, другі солодкі, треті якісь «пластмасові» на смак. Тепер сам роблю базовий соус вдома, але з якісної основи. Дуже раджу спробувати томатну пасту Mutti — вона густюща, ароматна і реально з помідорів, без дивних домішок https://rozetka.com.ua/ua/sousy/c4628019/producer=mutti;tip146872=tomatnaya-pasta/ На її основі можна зробити хоч соус для піци, хоч до пасти, хоч до м’яса. Просто додаю трохи оливкової олії, часнику, базиліку — і смак як в італійському ресторані