Продаю машину і місяць тому купив найкращу автоцивілку на рік. Я не зовсім розумію я її можу забрати собі на нове авто чи просто подарувати новому власнику? І врахувати це і додати до вартості.
На іншу машину ви цю страховку точно не переставите, бо поліс прив’язується до конкретного він-коду та номера кузова, а не до вашого імені. За законом у вас є два варіанти: або ви залишаєте автоцивілку новому власнику як бонус, або розриваєте договір зі страховою і повертаєте частину грошей за невикористані місяці. Але врахуйте, що компанія забере собі відсоток за ведення справи, тож усю суму назад ви не отримаєте.
Якщо покупець адекватний, найпростіше просто віддати поліс йому — це гарний жест, який допомагає швидше закрити угоду. Можете прямо пояснити, що машина вже застрахована на рік вперед. Тільки важливо розуміти юридичний бік, наприклад, чи переходить автоцивілка новому власнику topgir.com.ua/prodazh-avtomoblya-z-polsom-ostspv-chi-perehodit-avtotsivlka-novomu-vlasniku/ автоматично і які папери для цього потрібні. Там є свої тонкощі з електронними полісами, які зараз діють скрізь. Зазвичай покупцеві просто передають роздруківку або файл, і він спокійно їздить до закінчення терміну дії.